Wat moet u weten en doen?

Rijbewijskeuringen – verplicht vanaf 75 jaar

Welke stappen zet u bij een rijbewijskeuring. Eerst haalt u bij de gemeente de benodigde papieren gezondheidsverklaring op. Voor deze verklaring betaalt u € 34,80. Deze vult u vervolgens in en stuurt hem op naar het CBR. Aangeraden wordt om dit formulier aangetekend te versturen omdat formulieren nog wel eens zoekraken bij het CBR.
Zorg minstens vier maanden voordat u 75 jaar wordt dat u de zaken rond de gezondheidsverklaring regelt gezien de wachttijden bij het CBR.
Na verloop van tijd ontvangt u het formulier van het CBR retour. Er bestaat ook een mogelijkheid om de gezondheidsverklaring online in te vullen. Voor informatie daarover kunt u terecht op de website van het CBR Als dit formulier in uw bezit is, kunt u op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur uitsluitend telefonisch een afspraak maken met Stichting Media Partners Nederland via (071) 572 84 34.
Keuringen vinden plaats op iedere woensdag van 9.00 uur tot 12.30 uur in zalencentrum de Bron, Troubadourweg 2, Alphen aan den Rijn. Op de dag van de keuring neemt u mee: de keuringsformulieren van het CBR, een door de apotheek verstrekt recent (niet ouder dan 14 dagen) medicijnenformulier, urine in een urinecontainertje, deze is te verkrijgen bij uw apotheek of huisarts en verder de bril die uw draagt bij het autorijden en uw rijbewijs. Voor de keuring betaalt u op vertoon van uw ledenpas € 22,50 voor een rijbewijs BE en € 40,00 voor een groot rijbewijs. Niet leden betalen €27,50 en € 45,00 Er kan uitsluitend gepind worden en niet meer contant worden betaald. Hebt u vragen over het invullen van de gezondheidsverklaring, dan kunt u contact opnemen met een VOA. Tegenwoordig mag men – zonder korting – ook gekeurd worden door een huisarts.